· Yazar Muzaffer İzgü'nün kendini kaleminden Adana'da geçen çocukluğunu anlatan Zıkkımın Kökü kitabı; fakir insanların küçük dünyalarında ki büyük mutluluğunu anlatıyor. Klasik cümleler kullanmak gerekirse evet tüketim çılgınlığı çağında okuyup ciddi ciddi dersler çıkarılabilecek bir www.doorway.ru: Kitap Hırsızı. Muzaffer İzgü – Zıkkımın Kökü. Hikaye-Öykü, Mizah. Bando mızıkayla dünyaya geldim; gerçekten bando mızıkayla! Yıl , aylardan ekim, günlerden 29; yani Onuncu Yıl . On yılda on milyon genç yarattık her yaştan diye marşların söylendiği cumhuriyetin onuncu yıl dönümü. İşte o . Muzaffer İzgü - Zıkkımın Kökü e-kitabını ücretsiz indirebilirsiniz. ’den fazla ücretsiz e-kitap Hattusa’da.
Muzaffer İzgü'nün, 'yaşamöyküsü'nü anlattığı Zıkkımın Kökü, aynı adla sinemaya uyarlandı. Memduh Ün ile Macit Koper'in senaryolaştırdığı, yönetmenliğini Memduh Ün'ün yaptığı; Menderes Samancılar, Meriç Başaran, Günay Girik, Elif İnci, Sırrı Elitaş ve Emre Akyıldız'ın rol aldığı Zıkkımın Kökü filmi, Hindistan Udaipur Film Festivali'nde Altın. Alıyor alıyor, diyor ve ekliyordu: Çocuk dediğin güle benzer, bugün solar, yarın açar Ama babam bilmiyordu ki, bugün solan başka bir güldür, yarın açan başka bir gül. Ve bir gül, o gün ilk kez doktorun masasına yattı. Doktor Bahri Bey, oramı dinledi, buramı dinledi. -Nerdeydiniz şimdiye dek, dedi. -Evdeydik, dedi babam. Büyücü biri fareye acır ve onu bir kediye dönüştürür. Fare, kedi olmaktan son derece mutlu olacağı yerde bu kez de köpekten korkmaya baslar. Büyücü bu kez onu bir kaplana dönüştürür. Kaplan olan fare, sevineceği yerde avcıdan korkmaya baslar. Büyücü bakar ki, ne yaparsa yapsın farenin korkusunu yenmeye imkan yok.
Zıkkımın Kökü - Muzaffer İzgü Filmi Ulusal ve Uluslararası 9 Ödüllü Muzaffer İzgü nün Yaşam Öyküsü.Muzaffer İzgü nün, yaşamöyküsü nü anlattığı Zıkkımın Kökü, aynı adla sinemaya uyarlandı. Zıkkımın Kökü, Muzaffer İzgü'nün kendi yaşamından yola çıkarak yazdığı bir roman, “Muzo” karakteri ise yazarın ta kendisi. Romanında; Adana'da, kiralık bir arsanın ortasına kurdukları derme çatma gecekonduda ailesiyle birlikte verdiği yaşam mücadelesini anlatıyor. Kalekapısı semtinde, kocaman bir konağın kapısını çalan babam, bir kez daha, -Ulan eyice kırın boynunuzu ha, demeyi unutmazdı. Kırık boyunla, kıvrım kıvrım merdivenleri çıkar, geniş bir odanın orta yerindeki koltuğa kurulmuş şişman bir kadının elini öperdik. Nedense bu el her zaman keçi gibi kokmuştur bana.
0コメント