· Cemil Kavukçu - Yalnız Uyuyanlar İçin Kitap Alıntısı. Duygu’nun dudağında hafif bir büklüm oluşuyor. Gülmek gibi, ama değil. Kayıtsızlıkla alayın iç içe geçtiği bir anlam; ya da anlamsızlık. İçindeki şiddet çağrısı, dudakları bu biçimdeyken bu kıvrımları dişlemesi için kışkırtıyor onu. Cemil Kavukçu'nun ilk okuduğum kitabı- herkes gibi Yalnız Uyuyanlar İçin ile başlamayı düşünüyordum okumaya. Ama önüme bu düştü ilk önce- başkalarının sürüklemesindense, rüzgarı tercih ettiğimden başlayıp bitirdim hemen. Cemil Kavukçu: Dört Duvar Beş Pencere [EB] Cemil Kavukçu: Gemiler de Ağlarmış [EB] Cemil Kavukçu: Suda Bulanık Oyunlar [EB] Cemil Kavukçu: Tasmalı Güvercin [EB] Cemil Kavukçu: Temmuz Suçlu [EB] Cemil Kavukçu: Yalnız Uyuyanlar İçin [EB] Cemil Meriç: Bu Ülke [EB] Cemil Meriç: Işık Doğudan gelir [EB] Cemil Meriç: Jurnal #1.
Yalnız Uyuyanlar İçin, yalnızlığa alışanlar ve yalnızlığı sevenler için tanıdık gelen bir eser. Yazar Cemil Kavukçu, kendi iç dünyasını ustalıkla öykülerine yansıtmayı bilmiş. Bireyin özellikle kendini tanımasına imkân sunan bu öykülerin, hem kişisel dünyamız hem de edebiyatımız açısından kesinlikle. Yalnız Uyuyanlar İçin kitabını okuduysanız inceleme eklemeyi unutmayın. Neokur kitap hakkındaki düşüncelerinizi ve yorumlarınızı merak ediyor. Yazar: Cemil Kavukçu. Yayınevi: Can Yayınları. ISBN: Sayfa: sayfa. Cemil Kavukçu, Can Yayınları arasında daha önce yayınladığımız "Uzak Noktalara Doğru. Daha sonra "Yalnız Uyuyanlar İçin" adlı ikinci öykü kitabını çıkardık. Cemil Kavukçu, değişik kurgulu, buruk bir tat bırakan öykülerinde, okuru, nasıl bir serüvene doğru sürükleneceğini bilemediği bir yolculuğa çıkarıyor.
Cemil Kavukçu CAN YAYINLARI Fethi Naci'nin `Tam bir anlatı ustası' diye nitelediği Cemil Kavukçu, bu yeni kitabında bir araya getirdiği öykülerinde, yine yeni insan tipleriyle tanıştırıyor bizleri. Yalnız Uyuyanlar İçin, yalnızlığa alışanlar ve yalnızlığı sevenler için tanıdık gelen bir eser. Yazar Cemil Kavukçu, kendi iç dünyasını ustalıkla öykülerine yansıtmayı bilmiş. Cemil Kavukçu. Bir sabah uyandığınızda bakkala gidip ekmek almayı, ya da köşedeki fırından sıcak simit almayı, yada aile-komşu-doğa-hayvan ilişkilerini, kendi içimizle dışımızla olan en sıradan dediğimiz ilişkileri öykü haline getirebilen ve bunu yaparken de ağdalı bir dil kullanmayıp dilin yalın haliyle size öykülerden bir melodi sunan bir yazar bana.
0コメント